Werkwijze

PVC vloeren hebben een luxe, duurzame en sfeervolle uitstraling. Om een professioneel eindresultaat te bereiken is het essentieel de volgende stappen te doorlopen.

Vloer afschrapen, voorstrijken, egaliseren en schuren

De vloer moet egaal, draagkrachtig, stabiel en stofvrij zijn voordat de voorstrijk (en hechtlaag) wordt aangebracht. Dit proces noemen we afschrapen. De volgende stap is de vloer voorstrijken, om te zorgen dat de egalisatielaag goed hecht op de bestaande vloer. Alvorens de voorstrijk aan te brengen doen we een vochtmeting omdat de vloer door de voorstrijk wordt afgesloten. Te hoog vochtgehalte kan op termijn tot problemen leiden.

Na droging van de voorstrijk wordt de vloer ge√ęgaliseerd met een speciale mortel om te zorgen dat de vloer 100% egaal is. Na het egaliseren wordt de vloer geschuurd, om er voor te zorgen dat de laatste oneffen heden worden verwijderd.

Stofzuigen, uitmeten, lijmen en leggen

Nadat de vloer voor de laatste keer geschuurd is worden de laatste restjes stof verwijderd. De ruimte waarin de vloer komt te liggen wordt uitgemeten om te zorgen dat de vloer perfect in de ruimte past. Nu is het tijd om de lijm aan te brengen. Het eindresultaat is in belangrijke mate afhankelijk van de gebruikte lijm. Wij werken uitsluiten met hoog kwalitatieve lijm.

Doordat de lijm een relatief korte droogperiode heeft kan het legproces aansluitend volgen. Hierdoor kan de vloer vrij snel weer in gebruik worden genomen. Vanaf het stadium van cement dekvloer kan de pvc vloer gemiddeld na twee dagen weer belopen worden. Omdat de pvc vloer strak aansluit kunnen bestaande plinten blijven of hergebruikt worden. Voor nieuwbouw adviseren we meestal de plinten eerst aan te brengen.

Af kitten, inloop mat voor of achter deur, afval afvoeren en opleveren

De pvc vloer wordt tenslotte rondom afgekit. Natuurlijk houden wij hierbij rekening met de gewenste kleur en uitstraling. Afkitten doen we om de vloer af te sluiten voor het indringen van vocht en vuil.

Na het opleveren van de vloer voorzien wij u van tips en adviezen zodat u zo lang mogelijk van uw prachtige vloer kunt genieten. In veel gevallen is het te adviseren een schoon loopmat te plaatsen bij de toegangsdeuren. Deze schoon loopmat zal Hofman vloeren voor u verzorgen.

De ruimte(s) waarin de vloer(en) liggen worden schoon en stofvrij opgeleverd. Afval voeren we zelf af.